Uncategorised

Festivalguide: bliv klar til årets festivalsæson!

Festivalsæsonen er over os, og foran os venter dage med morgenfester i nabocampen, uforglemmelige minder med vennerne, solbrændte næser, spandevis af kolde drinks og ikke mindst kæmpe musikoplevelser. Men uanset om du skal på festival for første gang eller for halvtredsindstyvende gang denne sommer, så kan vi alle sammen glemme de vigtigste festival-hacks efter et helt år uden festival. Læs med og bliv klogere på, hvordan du forbereder dig på festivalsæsonen 2023.

Se alle festivaler


Billetkøb og Ticket Transfer

Første step mod festivalen er selvfølgelig billetkøbet. Når billetterne er i hus, kan dig og vennerne ægte begynde at glæde jer! Et godt tip er at benytte jer af Ticket Transfer, hvis I er en gruppe, der skal afsted sammen. Dén, der har købt billetterne, overfører dem til resten i gruppen. På den måde har alle billetten på deres egen Ticketmaster-konto og kan ankomme, når de har lyst.

Læs mere om Ticket Transfer

Pakkeliste

Festivalen nærmer sig, og derfor skal der styr på pakkelisten. Her kan I med fordel være strategiske og fordele de vigtigste, og tungeste, ting imellem jer. Hvem medbringer f.eks. pumpen til luftmadrasserne og en hammer til pløkker? Eller ølbong og bold til ølbowling?

Her er nogle af de mest essentielle ting, du slet ikke kan undvære:

  • Telt. Det siger måske sig selv, men vi mener ikke bare hvilket som helst telt. Køb et godt telt, som er vandafvisende. Den danske sommer kan som bekendt være rimelig våd.
  • Sovepose
  • Hovedpude, så hovedet i det mindste ligger blødt, når tømmermændene fra gårsdagens strabadser begynder at banke på
  • Liggeunderlag / luftmadras.
  • Campingstol med kopholder – så I kan spille ølbowling og slappe af i campen inden koncerterne!
  • Husk at pakke mindre tøj end du forventer. Man bruger altid mindre tøj, end man regner med.
  • Regntøj og gummistøvler! Igen – den danske sommer er lunefuld.
  • Deodorant, vådservietter, sæbe og shampoo. Så har man i hvertfald midlerne til at vaske sig under armene…
  • Masser af solcreme – og smør det på flere gange om dagen.
  • En rulle nød-WC-papir, just in case!

Køen

Endelig. Dagen er kommet, og du skal på festival og slå hovedet fra, feste med dine venner, skåle i kolde øl og drinks og skabe nye festivalminder for livet. Det samme skal et par tusind andre mennesker også. Derfor er det uundgåeligt med lange køer. Sørg derfor for, at du på forhånd er logget ind på din Ticketmaster-konto, og har fundet din billet. Så slipper du for at være den, der får hele køen til at gå i stå, fordi du ikke kan finde din billet. Og husk også noget koldt at drikke, imens du venter!

Ankomst til festivalen

Det kan være en sport i sig selv at finde det perfekte camp-spot. Gå efter et fladt sted, uden sten og bakker, og gerne et sted, der ligger tæt på toiletterne (men heller ikke alt for tæt…). Derudover er det altid en god idé at blive venner med din naboer, så der bliver skabt et godt, hyggeligt og trygt miljø på pladsen.

Tip: find festivalens officielle playliste på din streamingtjeneste på forhånd. På den måde opdager du måske nogle skjulte perler i line-uppen.

NorthSide 2023-playliste
Heartland 2023-playliste
Copenhell 2023-playliste
Tinderbox 2023-playliste
Roskilde 2023-playliste

Vær til stede

Det er endelig blevet tid til, at din yndlingsartist skal indtage scenen. Et øjeblik du har set frem til, siden du købte din billet. Vores bedste tip til disse helt særlige øjeblikke er meget simpelt: vær til stede. Selvfølgelig vil du gerne have et par billeder og videoer med dig derfra, men for det meste vil du alligevel aldrig gense sådan en video igen. Nyd i stedet det store øjeblik, og glæd dig over, at du var der! Det gælder ikke bare de store koncerter, men festivalen i det hele taget.

Tip: hvis du virkelig gerne vil have noget at se tilbage på efter koncerten, så udgiver flere festivaler “Aftermovies” med de største øjeblikke fra hele festivalen. Så kan du en regnfuld og nostalgisk mandag aften i november altid se tilbage på de største øjeblikke fra festivalsæsonen 2023.

NorthSide 2022 Official AftermovieEfter festivalen

Det eneste, du må efterlade, når din taske er pakket og du vender snuden hjem mod hverdagen, er et rektangulært aftryk i græsset efter dit telt. Ingen affald på jorden, knækkede campingstole eller øldåser efterlades. Alt skal med, så det smukke festivalområde igen kan blive forvandlet til den park, dyrskueplads, græsplæne eller eng, det var.

Stadig på jagt efter en festival, der passer med dine sommerferieplaner?

Hele sommeren er heldigvis propfyldt med festivaler i hele landet. Se dem alle sammen her.