Festival

Festivalguide 2024: juli

Leder du efter en festival tæt på strand og vand? Eller er du mere til open air i magiske Allinge, dans under åben himmel i smukke Thy, eller er du interesseret i at opleve Gentofte fra en helt ny side?

Festivalsæsonen i juli har det hele og mere til. Find din sommerbegivenhed i juli her.

Gæsten
3. juli – 3. august – Allinge

Hele sommeren byder Gæstgiveren i Allinge på magiske, intime open-air-koncerter med artister fra dansk musiks absolutte øverste hylde, i Danmarks hyggeligste gårdhave. Her skinner solen altid, stemningen er altid i top, og maden smager af sommer på Bornholm. Så kombiner din ferie med en smut forbi Gæsten, og oplev bl.a. Guldimund, Goss, Coco O., Tessa, Katinka Band, Peter Sommer og mange flere.

Summer Session – TOTO
6. juli – Tivoli Friheden

Det ikoniske amerikanske band TOTO, med Steve Lukather og Joseph Williams i spidsen, har eksisteret i over 45 år og har udgivet et imponerende bagkatalog med store hits som “Africa”, “Rosanna”, “Georgy Porgy”, “Stop Loving You” og “Hold The Line”. Denne sommer optræder de i Tivoli Friheden i Aarhus som en del af det udendørs koncertformat ‘Summer Session’, hvor den smukke Event-ø vil være scenen for deres koncert.

Bakkefest
12. – 13. juli – Gilleleje

Danmarks bedste sommerfest finder du på Bøgebakken i Gilleleje, når Bakkefest løber af stablen d. 12. – 13. juli. Uanset om du er der for maden, musikken, sporten, naturen eller bare hyggen, så har du noget at glæde dig til! Men særligt musikken spiller en helt særlig rolle på Bakkefesten, og i år kan du opleve en lang række forskellige artister og en bred vifte af musikgenrer, når bl.a. URO, Emil Lange, Suspekt, Fyr & Flamme, Tessa, Kesi og Kongsted fyrer op for festen. Og som altid fortsætter festen efter koncerterne, når DJ’s spiller op til festlige sommeraftener med dans.

Samsø Festival
17. juli – 20. juli – Samsø

I nærheden af strand, hav og skov inviterer Samsø Festival til fire dage fyldt med musik, sol og sommer. Festivalen finder sted i Strandskoven ved Ballen, hvor gæster kan vælge at campere tæt på festivalens badestrand eller finde indkvartering blandt Samsøs mange overnatningsmuligheder. Samsø Festival stråler af hygge, fællesskab og ægte dansk sommerstemning. Hvis I stadig ikke har planer fra den 17. til 20. juli, er Samsø Festival en fremragende mulighed! På musikfronten kan du bl.a. glæde dig til koncerter med Benjamin Hav & Familien, Folkeklubben, Ida Laurberg, Infernal, Pil, Rocazino, Andreas Odbjerg og mange flere. For de små er der bl.a. MGP på programmet!

Maribo Jazz Festival
18. – 21. juli – Maribo By

Danmarks mest charmerende jazzfestival finder sted i den naturskønne by Maribo fra den 18. til 21. juli. Her kan du opleve en magisk atmosfære fyldt med jazzens bløde toner fra instrumenter som trompet, saxofon, klaver, bas og trommer. Jazzmusikken inviterer til at fordybe sig i nuet og nyde øjeblikkets skønhed, hvilket passer perfekt sammen med den intime og nærværende stemning, som kendetegner Maribo Jazz Festival. Hvis du ønsker en oplevelse fyldt med musikalsk fortryllelse og naturskønne omgivelser, er denne festival et must. I år kan du se frem til at bl.a. at opleve NOLA LOVE, Second Line Jazz Band, Blå Mandag Jazz Band, DOC Houlinds New Orleans style music feat. Gregory Boyd, InTrio og mange flere.

Alive Festival
25. – 27. juli – Thy

Alive Festival inviterer igen i år til tre dage fyldt med musik, kunst og eventyr, i år fra den 25. til 27. juli. Stemningen på festivalens scener varierer fra rå undergrundstechno og varm solskinspop til rituel afrobeat, energisk rockguitar, velkendte hits og smalle eksperimentelle lyde. Kom og dans under åben himmel i Thy, udforsk et spændende og levende kunstprogram, og crowdsurf til en række koncerter med de mest lovende nye talenter fra både ind- og udland. Glæd dig til navne som Barselona, Tomode, Angående Mig, Smag På Dig Selv, Kalaset, Av Av Av, Ilma, Orm, Kundo – og mange flere. Partout er udsolgt, men du kan stadig få fingrene i en-dagsbilletter.

Musik i Gentofte
27. juli – Gentofte

Musik i Gentofte er en ny en-dags festival i legendariske omgivelser! D. 27. juli får du en moderne byfest, og en sommerdag med venner og familie, hvor du kan se frem til et line-up, der spænder bredt og har kant! Med placeringen i hjertet af Gentofte, og mellem to S-tog Stationer, er det nemt at komme til at fra årets store sommerfest, hvor du kan glæde dig til at opleve AYSAY, Andreas Odbjerg, Benny Jamz, D-A-D, Emil Stabil, Jonah Blacksmith, Laid Back, Medina og Rasmus Walter.