Uncategorised

Festivalguide: august & september

Tiden flyver afsted – især om sommeren. Men frygt ej! Selvom årets sjoveste og mest festlige sæson snart er på retræte, så er der stadig masser af mulighed for at presse det sidste saft ud af festivalcitronen, inden kalenderen siger efterår og bladene endnu engang skifter farve. Læs med, og find din næste sommerbegivenhed i august og tidlig september her.

O DAYS: 3. – 5. august.

O Days er en festival for de nysgerrige, kreative sjæle, der er klar på at udforske en bred verden indenfor musik, events, design, spændende gastronomiske oplevelser, drinks og især masser af specialøl i løbet af 3 dage på Refshaleøen. Bag O Days står nemlig ÅBEN, et ungt dansk bryggeri, der er grundlagt på en ambition om at bringe mennesker sammen gennem oplevelser. Du kan glæde dig til at opleve DJ-sets og liveoptrædener fra alt fra italiensk R&B og norsk house til dansk electropop. Forbered dig på at få fejet benene væk under dig af Underworld, Kokoroko, Todd Terje, Nia Archives, Yendry, Skatebård, Emma Sehested Høeg og mange flere.

Frederikssund Festival: 3. – 5. august

Danmarks kærligste festival, Frederikssund Festival, fylder 40 år! Det skal fejres med et brag af en festival, hvor der som vanligt fyres op for tre dage fyldt med musik, fællesskab og kolde øl i de naturskønne omgivelser på Kalvøen. Glæd dig til at opleve artister som Fallulah, Lars Lilholt Band, Jung, Patina og Magtens Korridorer.

Copenhagen Summer Festival: 6. – 17. august

Er du til klassisk musik? Så er Copenhagen Summer Festival et absolut must. Her præsenteres klassisk kammermusik med unge talenter og prisvindere på højeste niveau fra ind- og udland. Festivalen er en af de vigtigste og eneste scener for unge musiktalenter, og har givet mange førende ensembler første præsentation i København. Bliv fortryllet, rørt og blæst bagover af kunstnere såsom Julia Hamos (klaver), Trio Vita (dansk klavertrio), Dmytro Udovychenko (violin), Elias Ackerley (klaver), Alexander Grandal (fagot), Karl Rauer (klarinet), Danlin Felix Sheng (klaver) og AKELA Strygkvartet.

AiaSound: 10. – 12. august

AiaSound er dans under åben himmel og et sted, hvor livslange minder bliver skabt i sommersolens stråler til et stjernespækket line-up med nogle af de mest populære danske og internationale artister. Selve festivalen finder sted på Tiøren i København over 3 dage, hvor du kan danse, drikke og feste til artister som Ne-Yo (US)c MORTEN, Metro Boomin (US), James Hype (UK), Rasmus Seebach, Gilli, Tessa, Jübel (SE), Mads Langer, ICEKIID, Lamin, Blæst, D1MA, Danser Med Piger og Zar Paulo.

Jailbreak: 11. – 12. august

Kom med til jysk heavyrock-festival i det gamle statsfængsel i Horsens, når JAILBREAK slår dørene op for to dages fangeflugt d. 11-12. august. Tag dine medsammensvorne under armen, og glæd jer til to dage, hvor I kan se frem til storslåede koncerter både inde og uden døre samt iskolde fadøl i stride strømme! 2023 byder på en bred vifte af bands, som alle har de store og legendariske riffs til fælles, og du kan se frem til, at FÆNGSLET fyldes med tonerne af bl.a. storslået symfonisk metal fra hollandske Within Temptation, old school heavy metal fra britiske Saxon, en perlerække af gode, gamle glam metal-hits fra genrens storhedstid fra Mike Tramps White Lion og klassisk dansk rock på højt teknisk niveau fra Skagarack.

Vestjyllands smukkeste nostalgi festival: 12. august

Ved Lystanlægget i Holstebro får du lokal festival med alt, hvad det indebærer. God hygge, god stemning og god musik. Under bøgetræerne kan du nyde en sensommerdag foran de to scener, Stor Scene og Lille Scene. Hovednummeret er Chris Normann efterfulgt af The Original Jukebox Heroes, The Beatles Revival, Bay City Rollers og Showwaddywaddy. På Lillescenen får festivalen besøg af flere lokale bands, bl.a. Ugledreng feat. Beatfather, The Grey Gold, Franciska, Djangoes og ikke mindst Dr. Diesel, som netop har fejret 25-års jubilæum.

Wonderfestiwall: 17. – 20. august

I Østersøen ligger en Danmarks smukkeste perler, Bornholm. Her finder du Wonderfestiwall – en musikfestival i de historiske og naturskønne rammer ved Hammershus Slotsruin. Her ses den populære solskins-ø fra en helt ny side, når du omgivet af vilde klipper, brusende hav og smuk natur kan opleve et stjernespækket musikprogram med alt fra Kind Mod Kind, Søren Huss, Jung og Scarlet Pleasure til Artigeardit, Gilli, Benny Jamz og Lamin. På Wonderfestiwall er der noget til enhver smag!

Gimsinghoved Festival: 20. august

Kom med til Danmarks skønneste havefest, når den nordjyske endags-festival Gimsinghoved slår havelågen op for en dag fyldt med hygge og nærvær. I år kan du glæde dig til et velvalgt musikprogram, der går hånd i hånd med den intime og særlige stemning i den smukke have. Oplev den fynske sanger og sangskriver Søren Huss, der altid er undervejs med nye sange – så mon ikke, der vil være lidt overraskelser på sætlisten? Soleima optræder også med sin særegne vokal og ærlige fortolkninger, som med garanti vil efterlade publikum tryllebundet og sultne efter mere. Dissing & Las sætter punktummet for årets musikprogram, når de dykker ned i minderne og sangene, imens de fejrer hele 30 år ”on the road”.

Karrusel: 24. – 26. august

3 dage i skoven med house, disco og techno. 30 artister. 3 scener. 1 stor, farverig karrusel. Det er, hvad du får, når Karrusel Festival endnu engang finder sted ved det forladte skibsværft på Refshaleøen i København. Glæd dig til at feste løs i skoven med intet andet end himmel over dig, når hovednavne som Âme (DE), Kölsch (DK), Mira (DE), Acid Pauli (DE), Satori (NL), Skin on Skin (SS), VTSS (PL), FJAAK DJ Set (DE), Richie Hawtin (CA) og SPFDJ (SE) skaber et euforisk, frit og legende rum, hvor dansegulvet aldrig står stille og natten aldrig stopper.

Olympen Live: 26. august

Lørdag d. 26. august er du inviteret til en sommerlørdag fyldt med sydfynske feelgood-vibes, når Olympen Live forkæler med live musik hele dagen. På pladsen i Ollerup er du omgivet af smukke, høje træer og en skråning, der skaber et helt unikt amfi-lignende koncertområde. Der er perfekt udsyn, uanset om du er på toppen, på plænen eller du nyder solen og musikken på skråningen i bare tæer. Olympen Live byder på de største danske navne, der garanterer bunkevis af sing-a-long momenter i den sydfynske sol. Glæd dig til Goss, Rocazino, Folkeklubben, Stine Bramsen, TV-2, Queen Machine og Dizzy Mizz Lizzy.

Haydn Festival: 1. – 3. september

Haydn Festival er til dig, der elsker klassisk musik – og især den af komponisten Joseph Haydn. Haydn var i sin levetid en af tidens allerstørste skikkelser på den europæiske musikscene. Historien har sidenhen – meget ufortjent – placeret hans værker i skyggen af Mozart og Beethoven. Det vil Danmarks Underholdningsorkester gerne lave om på, og derfor kan du nu nyde tre dage med koncerter i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg d. 1.-3. september. Kom med på en musikalsk rejse ind i Joseph Haydns spændende og underfundige symfoniske univers. Adam Fischer er chefdirigent.

Atlantia Sommerlyd: 8. – 9. september

Bag den nedlagte postterminal ved Slagelse Station – et lille område, der emmer af hyggelig baggårdsstemning – kan du opleve Atlantia Sommerlyd. En urban og jordnær festival, med 1 scene, et par håndfulde artister og 400-500 forventningsfulde gæster. I år kan du frem til et musikprogram spækket med anmelderroste artister – oplev bl.a. Alex Vargas, Saveus, anmelderroste Afskum og fremadstormende KALASET. Derudover kan Sommerlyd også præsentere et nyt koncept – Sommerlyd Afterdark – som byder på afslutningskoncerter med de elektroniske mastodonter Nonsens og den populære trio Go Go Berlin under det tempofyldte rave-koncept Transformed.