Teater & underholdning

Musicalguide

Musical er en helt særlig genre, hvor historier og eventyr udfolder sig lige foran publikum til lyden af velkendte sange – du får altså teater og koncert i ét! Det er en helt magisk følelse, når store klassikere får nyt liv på de skrå brædder og bliver krydret med masser af dans, skuespil, musik, fantastisk sang og kreativ scenografi. Lige nu er Ticketmaster.dk smækfyldt med fantastiske musicals. Få vores guide her!

Natasja

📅 Nu – 3. august 2023
📍 Operaen, København K

Der er ildebrand i byen frem til 3. august, hvor musikforestillingen NATASJA spiller i Operaen!

Anmelderne jubler over NATASJA, der er en energisk hyldest til Danmarks ukronede rap- og reggaedronning. Musikforestillingen er fyldt med alle Natasjas største hits – leveret af landets bedste sangere, rappere og dansere.

Gå ikke glip af sommerens største show, der får taget til at løfte sig i Operaen, når tonerne fra kæmpehits som Gi’ Mig Danmark Tilbage, Op Med Ho’det og Ildebrand i Byen brager ud i salen.

MAMMA MIA!

📅 16. – 20. august 2023
📍 Ledreborg Slotspark, Lejre

MAMMA MIA! er en sand klassiker, og er historien om en mor, hendes datter og hendes tre mulige fædre. Handlingen udfolder sig på en græsk ø til lyden af ABBAs tidløse og ikoniske sange. Glæd dig til at synge med på ABBAs udødelige hits, såsom Dancing Queen, Money, Money, Money og Gimme! Gimme! Gimme!.

Siden premieren i Londons West End i 1999, er musicalen blevet en kæmpe global publikumssucces, der er set af flere end 65 millioner mennesker, og desuden er genopstået som to populære musicalfilm. 

Der er lagt op til en ganske særlig oplevelse, når MAMMA MIA!-musicalen spiller i de smukke omgivelser i Ledreborg Slotspark, som en del af turnéen MAMMA MIA! Det er nemlig allerførste gang, at den succesfulde musical kan opleves under åben himmel på dansk jord.

Forestillingerne i Ledreborg Slotspark spilles af det engelske cast på originalsproget engelsk.  

Monty Python’s SPAMALOT

📅 1. – 10. september 2023
📍 Royal Stage, Hillerød

Monty Pythons helt igennem gakkede univers vækkes til live med sang, dans og musik i efterårets store musicalkomedie, der lader os genbesøge Monty Pythons ikoniske humor.

Publikum bliver taget tilbage til middelalderens England og legenden om Arthur og ridderne af det runde bord… og dog! Legenden ligner i hvertfald ikke den historie, der står i bøgerne. Monty Python har nemlig givet historien en komisk og ironisk make-over. Kong Arthur prøver at finde Den Hellige Gral og til dette formål samler han en håndfuld riddere, som erstatter hestevrinsk med klangen af kokosnødder. Sammen drager de ind i et eventyr bygget på sange, punchlines, franskmænd og middelalderlig logik, der kan få selv den hårdeste stivstikker til at trække på smilebåndene.

Så grib din rustning, hop på kæphestene og gør dig klar til at grine, synge med og blive forbløffet af SPAMALOT, der kan opleves i Royal Stage i Hillerød fra d. 1. september.

For “Ni!” – det bliver en kongeopførelse!

Sister Act

📅 21. september – 26. november 2023
📍 Det Ny Teater, København V

Husker du den ikoniske film Halløj I Klostret med Whoopi Goldberg? Nu kan du opleve historien på de skrå brædder, når musicalen Sister Act kommer til Danmark! Hallelujah, det bliver himmelsk!

Musikken er skrevet af den Tony- og 8 gange Oscar-vindende komponist Alan Menken, som også skrev musikken til bl.a. Disneys Aladdin, Skønheden og Udyret, Den Lille Havfrue og Fortryllet.

I musicalen møder vi selvfølgelig disco-divaen Deloris, hvis liv tager en uventet drejning, da hun bliver vidne til et brutalt mord begået af hendes uberegnelige kæreste Curtis. Under et vidnebeskyttelsesprogram bliver Deloris skjult det eneste sted, hun med garanti ikke vil blive fundet – et kloster! Forklædt som nonne sætter Deloris klosteret på den anden ende, og overtager ledelsen af kirkekoret, der er så tonedøvt, at klosteret står til at lukke. Besøgstallet ved gudstjenesterne nærmer sig nul! Men Deloris løfter snart koret til himmelske højder. Imens er Curtis lige i hælene på Deloris.

Jersey Boys

📅 4. oktober – 16. december 2023
📍 Tivolis Koncertsal, København V
📍 ODEON, Odense C
📍 Aalborg Kongres & Kultur Center

De havde looket, attituden – og en lyd som ingen andre. De var født i New Jersey, men erobrede hele verden. Den internationale smash-hit musical JERSEY BOYS fortæller den sande historie om det globale musikfænomen Franki Valli & The Four Seasons. En historie om succes, venskab, penge, kærlighed – og bagsiden af det hele. Fra New Jerseys slumkvarter til verdensberømmelse og The Rock and Roll Hall of Fame.

JERSEY BOYS er én af de største internationale musicalsucceser i de seneste 20 år. Efter verdenspremieren på La Jolla Playhouse i San Diego, fik musicalen premiere på Broadway i 2005, hvor den blev en forrygende succes og spillede i over 11 år og fik hele 4.642 opførelser. I West End i London blev det til 9 år, og nu spiller JERSEY BOYS igen i en ny version. Forestillingen har solgt flere end 10 millioner billetter og er blevet opført over hele verden. Musicalen har desuden vundet over 55 prestigefyldte priser inkl. en Tony Award for Bedste Musical og en Laurence Olivier Award for Bedste Nye Musical.

Kinky Boots

📅 Fra d. 8. februar 2024
📍 Det Ny Teater, København V


Kom med til en fest på høje hæle! Kinky Boots’ handling er baseret på den britiske film af samme navn, og handler om Charlie – en arving til en skofabrik. Charlie må kæmpe for fabrikkens overlevelse, da ingen gider at købe kedelige herresko. Ved et tilfælde møder Charlie den flamboyante natklub-artist og drag queen Lola og de seks show angels – og sammen begynder de at producere Kinky Boots! Glitrende, skinnende og meget højhælede støvler til mænd. Og så vender lyset.

Kinky Boots er en feel-good musical om venskab og kærlighed – og ikke mindst om at overvinde fordomme. Musicalen er en af Broadways største musicalsucceser nogensinde, og har vundet Tony Award, Olivier Award og Grammy Awards.

Askepot

📅 Fra d. 7. marts 2024
📍 Tivolis Koncertsal, København V

Snart kan du opleve et af historiens allerstørste kærlighedseventyr som musical!

Skoene er stadig af glas, den onde stedmoder er stadig ond og den store kærlighed er stadig på spil – men ellers er intet helt ved det gamle i ASKEPOT – THE MUSICAL. Med masser af magi, humor, fashion og romantik, bliver det velkendte eventyr ført ind i vor tids hæsblæsende virkelighed. Bag musikken står dansk musiks eget store eventyr, Rasmus Seebach, der i tæt samarbejde med topproducerne Ankerstjerne og Andreas Sommer har skrevet en samling spritnye, forførende sange til ASKEPOT – THE MUSICAL.

Manuskriptet er skabt af Line Knutzon, en af Danmarks sjoveste og mest rutinerede dramatikere, der for første gang træder ind på musicalens store scene, mens Danmarks pt. mest omtalte modedesigner, Soeren Le Schmidt, står bag forestillingens mange spektakulære haute couture-kjoler og -kostumer.

Midt om natten

📅 Fra d. 5. april 2024
📍 MCH Herning Kongrescenter

Kim Larsen er en af de danske kunstnere, der har beriget os med allerflest slidstærke sange, der på en og samme tid rummer det store og det enkle, tilsat meget iørefaldende melodier.

Fra 5.- 27. april 2024 kan du få et glædeligt genhør med Joanna, Kvinde Min, Susan Himmelblå, Pianomand og mange flere kæmpehits, når MCH opfører musicalen Midt om Natten, der byder på en rejse ind i Kim Larsens store og elskede sangkatalog.