Sport

Oplev gymnastik i verdensklasse!

Oplev Danmarks dygtigste gymnaster, når DGI Verdensholdet til foråret rejser land og rige rundt med showet KATA.

Find billetter

Gymnastik i verdensklasse

Smukke bevægelser, vilde spring, imponerende lysshow og masser god musik er blot nogle af de ting, du kommer til at opleve, når DGI Verdensholdet til foråret turnerer Danmark rundt med showet KATA. Verdensholdet består af 28 af Danmarks bedste gymnaster, der i løbet af et år går på holdet på fuld tid. Én af de gymnaster er Nicoline Nelleman Ølgaard, der glæder sig til at optræde for gymnastikglade publikummer, når holdet til foråret rejser rundt i landet med et show fyldt med rytmisk gymnastik, dans og spring af allerhøjste kaliber.

”Jeg glæder mig til at mærke den gode stemning og give den maks gas for alle de bankende gymnastikhjerter,” siger Nicoline.


Inspiration fra hele verden

Lige nu er DGI Verdensholdet på verdensturné, hvor de gennem gymnastikken gør en stor forskel for de mennesker, de møder på deres vej. Under verdensturnéen besøger Nicoline og hendes holdgymnaster Tyskland, Luxembourg, Singapore, Malaysia, Sydkorea, Australien, Mexico, Argentina og Uruguay. Her samler de masser af inspiration og udvikler løbende på showet KATA – som uden tvivl bliver et brag af en oplevelse, når DGI Verdensholdet igen vender snuden mod Danmark:

”Showet har udviklet sig meget, men der vil stadig være genkendelige elementer. Vi har lavet nye indslag, men det er indslag, som er blevet inspireret fra elementer i vores show i forbindelse med vores Take Off turné. Så showet er blevet klart forbedret, og der er kommet et bedre flow i showet og i fortællingen. Det gør, at publikum og vi som gymnaster bliver suget ind i det eventyrlige univers,” siger Nicoline.


Gymnastik med et formål

Og universet er der tænkt over, for det er ikke blot vilde spring og imponerende rytmegymnastik, der danner rammerne om KATA. Instruktørerne Tine Lebech Krog og Emil Smedegaard behandler gennem showet temaer som hengivenhed, kontrol og frygt:

”Vi stiller os selv spørgsmålene; hvornår skal vi give slip, kaste os ud i det uvisse og blot lade os forføre af vores omgivelser, og hvornår skal vi insistere på at holde fast og sætte grænser. En balancegang vi alle må forholde os til i en foranderlig hverdag for ikke at fare vild i vores omgivelser og i os selv”.

Får du også lyst til at opleve et spektakulært show med nogle af Danmarks bedste gymnaster?

Se, om DGI Verdensholdet lægger vejen forbi en by nær dig, via tourplanen her 👇​